A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

A virtuális és az IRL életünk kapcsolódása

2014.01.26. 20:57 | suzye | Szólj hozzá!

Címkék: virtuális valós IRL

Egy ideje, néhány, általam kedvelt és a netről megismert "gondolkodó" emberrel, azon diskurálunk, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a virtuális életünket az IRL életünkkel, személyiségünkkel. Hol vannak -ha vannak- a határok, hol lehetnek átfedések, hogyan fér meg a kettő egymás mellett? És különben is, hogyan kell kezelni mindezeket?

Én valahogy így definiálnám e kérdéskört:

Virtualitás kontra IRL:

Mindkét "világnak" megvan a maga előnye, hátránya, gondolom ez nem kérdés. A virtuális világ számomra egy „eszköz”. Egy olyan eszköz, amiben térben és időben összekapcsolódhatnak olyan emberek, akik egyébként az életben talán sosem találkoztak volna, de mégis van bennük valami közös. A virtuális világnak ott és akkor van a kézzel fogható „haszna” és értelme, ha ki lehet onnan emelni a kapcsolatokat és a valós életbe is át lehet helyezni és ott is megállják a helyüket. Van már erre precedens, nem is kevés. Tehát, a virtuális világ segíti a valós világot, hogy manifesztálni és működtetni lehessen valós kapcsolatokat. Az már régen rossz, ha csak és kizárólag a virtualitásra korlátozódik minden. Szerintem.

Azt gondolom, hogy most egy olyan világban élünk, ahol a két világot meg kell tanulni használni oly módon, hogy azok egymás segítségére legyenek és ne egymás gátjai. Pl. a virtualitásban le tudom írni, hogy mit érzek, mert itt könnyebben jönnek a szavak, a valós világban, pedig ott a kémia, a metakommunikáció, a hangok, hangsúlyok, hogy szimbiózisban működhessen minden. A két világ összekapcsolható és okosan használva, egymás kiegészítője lehet.

A fenti gondolatmenetből kiindulva, a facebook csoportunk, a hozzá kapcsolódó közösségi oldalunk, és e blog létrehozása is ezen célt szolgálja, ebben próbál a maga korlátozott eszközeivel segítséget nyújtani. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr245784082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása