A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Papp András: Gondolatok az önellátásról

2014.05.12. 16:39 | Evi@na | Szólj hozzá!

Címkék: pénz gondolatok gazdálkodás önellátás terméesztés

Egyre többen úgy döntenek, hogy kilépnek a mókuskerékből. Városiak is egyre többen úgy döntenek, hogy a vidéki életet választják. Valami új látszik egyre népszerűbbé válni. Akik még nem tették meg a lépést és még rabszolgasorsban élnek, mint én is, azok is egyre nagyobb számban azon gondolkodnak, önellátásban vidéki életben. Én személy szerint vidéken élek, de  szappankészítésen, lekvár főzésen, savanyúság elrakáson stb. kívül nem mondhatom azt, hogy önellátó vagyok. Ha ezen a földön továbbra is így gazdálkodunk, elpusztítjuk önmagunkat. Minden gazdasági tevékenység csak arra irányul, hogy minél több pénzt keressünk vele. A cél már nem az, hogy kielégítsük a szükségletünket. Bármit veszünk, olyan a minősége, hogy minél hamarabb tönkre menjen. A cégeknek az az érdekük, hogy dolgozzunk és fogyasszunk, hogy egy szűk réteg jól éljen! Az élelmiszerek tele vannak mindenféle adalékszerekkel, a zöldségek agyon vannak permetezve, tápoldatokkal felfújva, hogy minél hamarabb el lehessen adni, Az állatok növesztő tápon nőnek fel. Az megint üzlet egyes cégeknek. A fogyasztók ezektől az élelmiszerektől betegek lesznek, mely szintén a gyógyszeripar érdekeit szolgálja.

Van egy jó mondás:

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent, az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg és aztán úgy hal meg, hogy sohasem élt igazán...
Dalai Láma

Tehát ebben a rendszerben, amiben élünk minden a pénz körül forog! A pénz irányítja az életünket! Nem ez lehet az élet értelme! Szabad akarok lenni, de ha egy cég alkalmazottja vagyok, nem vagyok szabad ugyanis azt kell tennem, amiért fizetnek. Megint a pénz irányít!

Ha a saját szükségleteimet ki tudom elégíteni, akkor függetlené válok! Akkor azt teszem, amit én jónak látok. Ha felelősséggel cselekszem, abból nagy baj nem lehet. Ha belekezdünk, rajövünk mi mindent meg tudunk termelni saját kezűleg. Végtelen az emberi kreativitás. Több szabadidőnk lesz. Többet tudunk törődni embertársunkkal. Azzal foglalkozhatunk, ami nekünk vagy kis közösségünknek fontos. Végre élhetünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr266156602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása