A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Zöld pogácsa fickósan

2014.05.17. 21:38 | Evi@na | Szólj hozzá!

Címkék: receptek pogácsa tökmagliszt

Ennek a pogácsának azért adtam ezt a nevet, mert a férfiak egészségének megőrzése céljából oly fontos tökmaglisztet is beleteszem, ez adja a zöldes színét. Az ízén viszont egyáltalán nem ront, sőt...
A recept alapjául ezt vettem, de én a magam ízlése szerint alakítottam rajta.

IMAG0647.jpgHozzávalók:
40 dkg fehérliszt és tökmagliszt keveréke (tökmagliszt nálam kb. 3 evőkanál, de ízlés szerint)
25 dkg vaj
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 
2 teáskanál só
a tetejére:  1 tojássárgája, reszelt sajt 


 

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr466178471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása