A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Ízek, imák, szerelmek

2014.01.21. 21:17 | suzye | Szólj hozzá!

Címkék: lélek spiritusz

Az ember az élete dereka felé járva, közeledve, sokat elmélázik mindenfélén. Mi végre vagyunk, honnan jöttünk és hová tartunk, és mi dolgunk itt? Biztos, hogy csupán azok vagyunk, amit az öt földi érzékszerveinkkel képesek vagyunk befogadni? Hiszem és akarom hinni, hogy nem.

Ilyenkor óhatatlanul keresni kezdi önmagát az ember, hogy mi is az Ő földi "küldetése", célja, feladata. És nagyon is érzi azt minden ember, ha nem a "helyén" van, ha nem azt csinálja, ami neki rendeltetett feladat, amit kellene. Rója az utakat, köröket, hol girbe-gurbán, hol ugyanott köt ki, ahonnan elindult, de mégis látni kell, hogy mit is tanít nekünk az adott élethelyzet.

Nincsenek véletlenek. Utad során bárkivel hoz össze a sors, bárkivel keresztezed utadat, mindenki valamilyen céllal érkezik a "világodba", s Te is az Ő "világába". Mint ahogy címben szereplő filmben is így van. Szerettem ezt a filmet. Amolyan gondolkodtató film.

Egyszerre tanítja azt, hogy légy könnyed, ne görcsölj semmin, élvezd és éld meg azt, amit az élet eléd tár (lásd a római részben). Évezd az ízeket, színeket, illatokat, a családot, a barátokat azaz: la bella vita, avagy la dolce vita...

És tanítja ugyanakkor, hogy légy egyensúlyban önmagaddal. Ne add fel, ne áldozd fel azt, ami/aki Vagy. Légy egyensúlyban, mert bármilyen irányú kilengés disszonanciát/diszharmóniát okoz. Zavart az "éterben". :) Ha kell, tudj tehát lecsendesedni, s elmédet úgy irányítani, hogy az mindig visszavezessen az egyensúlyi állapotodba. Tudj lecsendesedni csupán azért is, hogy szemlélni tudd a világot magad körül, hogy befogadd belőle azt, amire szükséged van, és elfogadd úgy az egészet ahogy az van.

Tudom, sok minden talán hit kérdés, és sok mindent pedig az elme irányít. Én a kettőt nem elválaszthatónak tartom. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert míg az elme irányítja a testet, a fizikai és lelki folyamatokat, addig az elmét pedig az adott ember Hite irányítja. És itt a kör bezárul. :)


A folytatást és a továbbgondolást pedig az olvasóra bízom.... ;)

Aki szereti az ilyen gondolkodtató filmeket, ajánlom figyelmébe. (főszerepben Julia Roberts)

Created by Sue (30/09/2013)

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr175774223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása