A búzát (20-30 dkg) sós, olajos vízben puhára főzzük, majd ledaráljuk egy fej fokhagymával együtt. A darálékba egy teáskanál só kerül, két evőkanál pirospaprika, egy teáskanálnyi köménymag őrölve, majd linom étolaj (sic!), amely a napraforgó és a lenmagcsíra szűz olajkeveréke, s mely természetes E-viatamint, Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Belereszelünk egy fél szerecsendiót is. Meggyúrjuk, mint ahogyan a kolbászhúst a disznótoron szokás, s közben nem feledkezünk el arról sem, hogy a "szakácsnak" dukál a hideg fröccs.
Ezután a kolbászkrémet befőttes üvegbe tesszük, s a hűtőben érleljük két napon át. Így összeérnek az ízek , s frissen sütött kenyéren, de a pirítóson is remek az összhatás. Használhatjuk palacsinták és káposzta töltésére is! Jó étvágyat hozzá!
A forrás sajnos ismeretlen. Kép: http://www.vegetar.hu/
Utolsó kommentek