A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Vegetáriánus kolbászkrém

2014.01.19. 13:08 | Evi@na | Szólj hozzá!

Címkék: receptek vegetáriánus gabonakolbász

A búzát (20-30 dkg) sós, olajos vízben puhára főzzük, majd ledaráljuk egy fej fokhagymával együtt. A darálékba egy teáskanál só kerül, két evőkanál pirospaprika, egy teáskanálnyi köménymag őrölve, majd linom étolaj (sic!), amely a napraforgó és a lenmagcsíra szűz olajkeveréke, s mely természetes E-viatamint, Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Belereszelünk egy fél szerecsendiót is. Meggyúrjuk, mint ahogyan a kolbászhúst a disznótoron szokás, s közben nem feledkezünk el arról sem, hogy a "szakácsnak" dukál a hideg fröccs. 

Ezután a kolbászkrémet befőttes üvegbe tesszük, s a hűtőben érleljük két napon át. Így összeérnek az ízek , s frissen sütött kenyéren, de a pirítóson is remek az összhatás. Használhatjuk palacsinták és káposzta töltésére is! Jó étvágyat hozzá!

A forrás sajnos ismeretlen. Kép: http://www.vegetar.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr945770338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása