A hozzávalók ugyanazok, mint amiket a vakarónál, lepénykenyérnél írtam.. csak míg azt fent, serpenyőben ezt pedig benn a sütőben kell készíteni. Itt most jóféle barna kenyérke lett..
Candidások is fogyaszthatják!
Hozzávalók:
40 deka vegyes liszt: rozs, graham és sima búza liszt
3 evőkanál olaj
két pohár savó (vagy helyette egy pohár joghurt és egy pohár víz)
egy teás kanál só
egy teáskanál szódabikarbóna
Ízesítéshez: mindenféle magok, fűszerek én most őrölt koriandert tettem bele
A hozzávalókat fakanállal elkeverjük. az állaga híg,lágy, nem kell berezelni.. ilyen! Lisztezett deszkára öntjük, ahol finoman -szükség esetén lisztezve- formáljuk és belehengergetjük egy kenyér formába. (nekem a 25 cm-es volt most)
Közepes hőfokon kb. 50 percet sütjük. Csak kihűlés után szeleteljük. Így ebben a formában candidások is fogyaszthatják.
Jó munkát, jó étvágyat!
Utolsó kommentek