A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Élesztő nélküli kenyér Lilla Vega konyhájából

2014.01.18. 13:47 | Evi@na | Szólj hozzá!

Címkék: receptek kenyér candida Lilla Vega Konyhája

A hozzávalók ugyanazok, mint amiket a vakarónál, lepénykenyérnél írtam.. csak míg azt fent, serpenyőben ezt pedig benn a sütőben kell készíteni. Itt most jóféle barna kenyérke lett.. 
Candidások is fogyaszthatják!

1012698_1512470445644685_547171162_n.jpg

Hozzávalók:
40 deka vegyes liszt: rozs, graham és sima búza liszt
3 evőkanál olaj
két pohár savó (vagy helyette egy pohár joghurt és egy pohár víz)
egy teás kanál só
egy teáskanál szódabikarbóna
Ízesítéshez: mindenféle magok, fűszerek én most őrölt koriandert tettem bele


A hozzávalókat fakanállal elkeverjük. az állaga híg,lágy, nem kell berezelni.. ilyen! Lisztezett deszkára öntjük, ahol finoman -szükség esetén lisztezve- formáljuk és belehengergetjük egy kenyér formába. (nekem a 25 cm-es volt most)
Közepes hőfokon kb. 50 percet sütjük. Csak kihűlés után szeleteljük. Így ebben a formában candidások is fogyaszthatják.
Jó munkát, jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr485769104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.