A blogról

Ez a blog azért jött létre, hogy a csoportunkban felhalmozódott tudásanyagot, ami amúgy eltűnne a hírfolyamban, ide felmenthessük. Tartalomkészítővé válhat a csoport azon tagja, aki a csoportélet aktív részese és részt vesz egy rövid trainingen, ahol elsajátíthatja a blogolás ismereteit, amennyiben még nincs e téren gyakorlata.

Utolsó kommentek

Tóth Évi: A megbízható termelő és kézműves 5 ismérve

2014.05.29. 19:33 | Evi@na | Szólj hozzá!

Címkék: kézműves termesztés termelő önellátás

closeup-166797_150_1401384620.jpg_150x104

Már jó ideje zászlós célom, hogy a termelői portékákra irányítsam az emberek figyelmét. Sokaktól hallottam már, hogy hogy csapták be őket a piacon a paprikába tömegnövelés céljából spriccelt vízzel vagy Bözsi néni, aki a boltban vásárolt tojást a sajátjaként adta el neki. Sajnos hasonló tapasztalatom nekem is volt, de ennél sokkal több jó!

Ezért összegyűjtöttem 5 szempontot, ami segíthet, hogy hogyan válasszunk termelőt vagy kézművest, akinél jó érzéssel hagyjuk ott pénzünket, mert úgy érezzük, értéket kapunk érte.

1.)    Ha lehet, ajánlás alapján válasszunk! Próbáljunk tájékozódni másoktól a „kiszemelt” termelő személye, gazdálkodási elvei felől!

2.)    Egy megbízható kézműves sosem szégyelli műhelyét, hanem büszkén vezet végig rajta! Bátran kéredzkedjünk be, ha ez megnyugtat minket! Ugyanez vonatkozik gyümölcs, zöldség termelőkre is!

3.)    Támpont lehet az is, hogy mennyire legális az üzlet. Ha nem kapunk számlát, vagy elismervényt, gyanakodhatunk, hiszen bizonyos termékek esetében nem mindegy, hogy be van-e vizsgálva? Rendben vannak-e az engedélyeztetések?

4.)    Nem garancia, de biztonságérzetünket növelheti a tudat, hogy kompetens emberrel kerülünk üzleti viszonyba. Jó, ha tudjuk, hogy üzlettársunk rendelkezik a tevékenységéhez szükséges képzettséggel és tapasztalattal!

5.)    Ha lehet, rendeljük meg előre az árut! Gyümölcsök, élelmiszerek esetében kulcsfontosságú a frissesség kérdése.

A bejegyzés trackback címe:

https://onellatas-gazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr976229944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása